(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
chléb starých časů
Potřebné ingredience
450ml vlažné vody,2lžičky soli,650g hladké mouky,50g žitnémouky,čerstvé droždí- dávám celou kostku
Postup přípravy
Vše do pekárny,program těsto.Vytáhnu jak je vykynuto-dám do ošatky nechám 45min vykynout předělám na silikonovou podložku,nechám znovu 45 min kynout pod utěrkou ,než dám do trouby pomašluji slanou vodou.Upéct pomašluji znovu slanou vodou předělám na mřížku a nechám vystydnout.Přeji dobrou chut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anaba
(upraveno)
19. 8. 2012, 16:45
vypadá nádherně a určitě i skvěle chutná určitě vyzkouším co nejdříve
kebulka
(upraveno)
19. 8. 2012, 16:38
KONEČNĚ fakt chleba ,jako z krámu Naprosto vynikající,teď jsem konečně zakrojila a je božskýýýýý . Jak dlouho vydrží měkký? Moc díky za super recept Ještě se zeptám,co máte za ošatku a kde ji seženu,teď jsem si poradila,ale asi by s ní to bylo lepší že?
Vera N
(upraveno)
18. 8. 2012, 10:37
Nadys
(upraveno)
17. 8. 2012, 20:09
Vypadá dobře ,ale starých časů je to jen tvarem,za starých časů se na chléb nepoužívaly kvasnice ,ale dělal se kvásek...
Teriinka
(upraveno)
19. 8. 2012, 14:02
@Nadys
Zdravím Vás Nado! Je mi jasné že se nepouživaly kvasnice ale je to jenom název.Mám ten recept z časpoisu a je u nás velice oblíben.Přeji Vám krásnou neděli.
Handulka0
(upraveno)
17. 8. 2012, 19:54
Teriinka
(upraveno)
19. 8. 2012, 13:59
@Handulka0
Děkujíííííííííí Hani a zdravím
ellen.lt
(upraveno)
16. 8. 2012, 19:54
můžu se zeptat na jakou teplotu pečete a jak dlouho?
Teriinka
(upraveno)
19. 8. 2012, 13:58
@ellen.lt
Leni zdravím Vás chlebík peču na 18O stupnů podle velikosti já 45min ale taky záleží na troubě.Já mám horkovzduch.Mějte se krásnou neděli
yorksir
(upraveno)
16. 8. 2012, 19:27
Tak ten chlebík vypadá luxusně , mňam
Teriinka
(upraveno)
19. 8. 2012, 13:56
@yorksir
děkujííííí a krásnou neděli